חברים חדשים

הדרך אל הלב עוברת בקיבה- מתכונים מעולים לארוחה רומנטית מבית גרינדייט

05/10/2021

לדייט טעים במיוחד - אספנו עבורכם מתכונים מעולים לארוחה טבעונית בריאה ורומנטית. 

בין אם הכרתם דרך אתר הכרויות לטבעונים ושניכם טבעונים או שחברה שידכה ביניכם, ואולי רק אחד מכם טבעוני ורוצה לפנק את השני. ההמלצה שלנו, הכינו את הארוחה בעצמכם, איכלו בבית לאור נרות או צאו לפיקניק נעים בטבע.

מה צריך? 

לשולחן רומנטי או לטבע : סלסלת פיקניק או צידנית וקופסאות, שמיכת פיקניק/מחצלת, 2 כוסות יין, בקבוק יין, פותחן, צלחות וסכום וכמובן דייט עם בן או בת זוג טבעוני/ת שהכרתם בגרינדייט- אתר הכרויות לטבעונים

המתכונים שלנו לפיקניק מושלם: 

  1. סלט טאבולה כרובית בריא וטעים : 

לוקחים כרובית שלמה, מנקים אותה וחותכים לכמה חלקים, מכניסים את הכרובית למעבד המזון וטוחנים עד לקבלת מרקם פירורי (כמו בורגול) מוסיפים למעבד המזון חופן כוסברה וחופן פטרוזיליה ומעבדים. 

חותכים עגבניות שרי לעיגולים קטנים וחמודים, מוסיפים לכרובית והירק ומערבבים.

מתבלים בלימון, כף שמן זית מלח וכותשים 2 שיני שום. 

  1. חצילים בטחינה - מי לא מכיר את החציל? אחד המאכלים המדהימים שהטבע ברך אותנו בו. 

המתכון: לוקחים חציל בלאדי, פורסים לעיגולים בעובי 3 סנטימטר לפחות, מרססים בשמן זית ומכניסים לתנור על 200 מעלות עד שהחציל מוכן ושחום, הופכים את החציל ומשאירים עוד 5 -10 דק . מכינים טחינה כפי שאוהבים ומזלפים על החציל לסיום-פזרו עלי כוסברה / פטרוזיליה לפי הטעם. 

  1. מנה עיקרית- ממולאים: 

מצרכים לממולאים- 2 פלפלים אדומים ויפים, 3 קישואים גדולים במיוחד, 3 בצלים גדולים. אורז יסמין וצנוברים/אגוזי מלך ופטריות. חבילת כוסברה. 

לרוטב: ראש שום, בצל, כוסברה, עגבניות ורסק עגבניות שאתם אוהבים 

הכנה: מכינים את הרוטב- קוצצים בצל ושום ומטגנים בשמן זית עד שהבצל שקוף, מוסיפים עגבניות חתוכות וחצי כוס מים ונותנים להתבשל כ20 דק לפחות, מוסיפים את רסק העגבניות ומתבלים לפי הטעם (כמון, מעט כורכום, חצי כפית פפריקה אדומה, מלח פלפל, לחובבי הפיקנטי- צ׳ילי חריף) מוסיפים כוסברה קצוצה ועוד חצי כוס מים ומשאירים על אש קטנה

הממולאים- קוצצים בצל שום ופטריות ומקפיצים בווק או במחבת עם שמן זית ותבלינים (תבלין גריל, מלח) . בקערה שוטפים כוס וחצי אורז כשלוש פעמים עד לקבלת מים נקיים מעמילן, מערבבים את הפטריות המוקפצות עם האורז ומוסיפים מלח, מיץ מחצי לימון וכוסברה קצוצה. 

מכינים את הירקות למילוי- הבצל נכנס למיקרוגל ל2 דקות עד להתרככות - מוציאים ונותנים לו להתקרר. חורצים צד אחד כך שהבצל יפתח וניתן יהיה למלא את מרכזו בתערובת המילוי ולגלגל. עושים כך עם שני הבצלים ואת הממולאי בצל מניחים בצד בינתיים. את הפלפלים חותכים למעלה, מוציאים את הגרעינים וממלאים ¾ פלפל בתערובת (האורז עוד יתנפח…) את הקישואים מכינים עם סכין קישואים, חוצים את הקישוא לחתי- מוציאים את פנים הקישוא עם הסכין המיוחדת או עם כפית וממלאים בתערובת. מכניסים את הפלפלים והקישואים לרוטב ולאחר מכן את הבצלים. 

לוקחים 2 כוסות מים רותחים לקערה- מוסיפים 2 כפיות מלח, וקופסא של רסק עגבניות, מעט פלפל שחור- מערבבים עד לאיחוד מלא ושופכים מעל כל הממולאים בסיר, מכסים ומבשלים כ45 דק או עד שרואים שהאורז מוכן. 

  1. קינוח טבעוני נפלא - 

גברים שימו לב- הדרך לליבה של אישה עוברת בקיבת הקינוחים שלה - הקינוח הבא הוא אחד המוצלחים והטעימים-פאי בננה מדפי אורז

מה צריך? 2 בננות בינוניות, קינמן , 8 דפי אורז בינוניים, שמן קוקוס, סירופ מייפל, אגוזי מלך, סוכר חום :

הכנה: חותכים את הבננה לחצי ולאורכה - מחממים מחבת עם שמן קוקוס, מכניסים את חצאי הבננה למחבת עם מעט קינמון לפי הטעם וסוכר חום- מקרמלים ומכבים את האש לתת לבננה להתקרר . בינתיים מרטיבים דף אורז ומניחים על קרש חיתוך או מגש כלשהו- מוציאים את הבננה מהמחבת ומניחים במרכז , מקפלים את דף האורז מכל הכיוונים, מכניסים את ה״פאי״ לתבנית עם נייר אפיה, לאחר שמכניסים את כולם, מברישים בשמן קוקוס ואופים 10 דק על 250 מעלות, מזלפים מלמעלה מייפל ומפזרים אגוזי מלך קצוצים ומגישים. 







חזרה למגזין
טעינה
טעינה